سواد مالی برای کودکان و نوجوانان

سواد مالی برای کودکان و نوجوانان

سواد مالی برای کودکان و نوجوانان شامل چه مواردی می شود؟

سواد مالی برای کودکان و نوجوانان درسی است که بشدت خلا آن در بین درس های مدارس احساس می شود.

متاسفانه چون افراد بزرگسال نیز آموزشی در این مورد ندیده اند و تمام دستاورد های آن ها طبق آزمایش ها و تجربیات مختلف از موقعیت های زندگی است ، نمی توانند به خوبی آنچه که برای داشتن سواد مالی نیازمند است را به فرزند خود انتقال دهند.

 

پس انداز کردن را یاد بگیرید

یکی از مهم ترین مهارت های پولی ، توانایی پس انداز کردن است. پس انداز به این معناست که لذت امروز را برای بدست آوردن نتیجه ای بهتر در آینده به تاخیر بیاندازید. این مسئله ممکن است بنظر ساده و به راحتی قابل اجرا باشد اما در ارتباط با کودکان و نوجوانان کاملا متفاوت است. پس انداز کردن برای کودکان گاهی به سختی پذیرش اتمام بازی هایشان یا مطالعه به جای سرگرمی با موبایل است و در نهایت تبدیل به یک چالش سخت برای والدین می شود. حالا می شود تصور کرد شکل دادن به این عادت که نتیجه اش در چندین سال بعد مشخص می شود، آسان نیست.

 

 

فرزند خود را به پس انداز تشویق کنید

1.اولین روشی که می توانید کودک خود را به پس انداز تشویق کنید، تعیین اهداف کوچک و قابل دسترس است. مثلا می توانید یکی از اسباب بازی های مورد علاقه اش را انتخاب کنید و به فرزند خود توضیح دهید که با پس انداز کردن بخشی از پول توجیبی خود ، می تواند اسباب بازی مورد علاقه‌اش را خرید کند.

2.روش بعدی استفاده از قلک است اما به نوعی متفاوت تر از حالت معمول.

در اتاق او دو قلک قرار دهید . روی یکی از آن ها برچسب «مخصوص خرج کردن» و دیگری «پس انداز » بچسبانید. بعد از این کار به او آموزش دهید که با دریافت هر پول توجیبی از شما باید بخشی از آن را در قلک پس انداز و باقی را در قلک مخصوص خرج کردن قرار دهد.

سرمایه گذاری کنید

سرمایه‌گذاری به معنای به وجود آوردن فرصت برای ایجاد درآمد از سرمایه است. افق زمانی در سرمایه‌گذاری را نیز می‌توان به فرزندان توضیح داد. به این صورت که هرچه مدت زمان بیشتری سرمایه‌گذاری کنند، سود بیشتری نیز به‌دست خواهند آورد. کودک شما لازم است بداند که با سرمایه‌گذاری می‌تواند سرعت رسیدن خود را به اهداف مالی افزایش دهد.

آموزش خرج کردن پول به روش صحیح

یکی دیگر از بخش های اصلی آموزش سواد مالی به نوجوانان روش درست خرج کردن است.

توسعه کسب‌وکارهای آنلاین سبب شده است امروزه بخش مهمی از خریدها یا کارهایی که پیش‌تر باید به‌صورت حضوری انجام می‌شد، در فضای آنلاین انجام دهیم.

استفاده از تاکسی‌های اینترنتی، خرید از سوپرمارکت، انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های پرداخت و موارد متعدد دیگری از این دست همگی سبب شده‌اند زندگی برای ما ساده‌تر شود.

تفاوت بین « نیاز ها » و « خواسته ها » برای فرزند شما به این معنا نیست که فرزندتان به سراغ خرید دسته بندی « خواسته ها » نرود. بلکه باید این مورد را بیاموزد در مواقعی که منابع مالی محدود است ، باید اولویت بندی کند و دسته بندی « نیاز ها » را در اولویت خرید های خود قرار دهد.

بودجه بندی کردن را آموزش بدهید

یکی از موارد مهم مرتبط با سواد مالی ، یادگیری بودجه بندی درآمد است.

بودجه بندی به معنای تقسیم کردن بخش های مالی به بخش های مختلف و اختصاص دادن هر بخش به یک هدف مشخص است.

در مورد پول با فرزند خود صحبت کنید

بعضی از والدین در سنین پایین فرزند خود از صحبت کردن در مورد پول و مباحث مالی و مرتبط به سواد مالی اجتناب می کنند.

باید این را بدانید که فرزندان شما درآینده درمورد پول خواهند شنید و اگر ممنوع بودن آن موضوع را در محیط خانواده ی خود احساس کنند ، ممکن است نتیجه بگیرند که حرف زدن در مورد پول ، کار مناسبی نیست.

موانع ذهنی که باید آن ها را پشت سر بگذارید

زمانی که سواد مالی پیدا می کنید ممکن است در راه رسیدن به استقلال مالی با موانعی روبرو شوید مانند :

  • ترس و اضطراب
  • افکار منفی
  • تنبلی و سستی
  • عادات غلط
  • غرور

به یاد داشته باشید که در این مسیر باید به موانع ذهنی یا رفتاری خود غلبه کنید و سعی کنید این مسیر را با آگاهی کامل در پیش گیرید.

 

  • تاریخ: چهارشنبه 16 آبان 1403 - 09:24
  • نویسنده:
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 33
بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد